Jesničánky a Nemošice v Pardubicích spojí cyklostezka

Pardubice - Pardubická radnice plánuje vybudování další cyklostezky, která by měla být dlouhá jeden kilometr a propojit čtvrti Jesničánky a Nemošice. Letos by radnice měla připravit dokumentaci a potřebná povolení. Sdělil to dnes Jiří Hušek z odboru majetku a investic.

Osvětlená cyklostezka povede souběžně se silnicí třetí třídy podél odvodňovacího příkopu. Stavba nezasáhne do lesních pozemků a stromořadí kolem silnice se kvůli stavbě kácet nebude, vyplývá z dokumentace. Jak dlouho příprava potrvá, nedovedl Hušek odhadnout, stavbu může pozdržet zejména dohoda s majiteli pozemků.

V Pardubicích je kolo zejména v jarních a letních měsících oblíbeným dopravním prostředkem. Obyvatelé mohou v současnosti využívat zhruba 90 kilometrů cyklostezek a cyklotras. Další stezky mají přibývat, kromě výstavby cyklostezky Jesničánky - Nemošice se v budoucnu plánuje propojení Doubravic s obcí Hrádek, kde je velký písník Oplatil, známý spíše jako Hrádek. Cyklostezky ve Svítkově a v Černé za Bory se mají dokončovat letos.