V Mladé Boleslavi se uzavře most přes Jizeru

Mladá Boleslav - Most přes Jizeru v Mladé Boleslavi u škodováckého vývojového centra Česana čeká úplná dopravní uzavírka. Je nutná kvůli dokončení jeho oprav. Most, který denně využívají stovky lidí, bude uzavřen od 26. července do 10. srpna, informoval vedoucí odboru dopravy a silničního hospodářství Josef Macoun.

Situaci během uzavírky však velmi ulehčí nedaleký nově vybudovaný most přes Jizeru v areálu Škody Auto, který budou moci využívat pěší. Městská hromadná doprava bude vedena po objízdných trasách. Povede Ptáckou a Nádražní ulicí a po silnici III/2591. „Uzavírka je načasována na období celozávodní dovolené ve Škodě Auto, takže by měl být i menší provoz,“ podotkl Macoun.

První část oprav velmi využívaného mostu se uskutečnila loni a vyžádala si v závěru roku jeho úplnou tříměsíční uzavírku. Na druhou stranu řeky se lidé mohli dostávat auty pouze za cenu nepříjemných zajížděk přes Podlázky a Dalovice nebo přes Čejetičky. Po dobu opravy město také posílilo linky městských autobusů do této oblasti.