Zemřel strojvedoucí z vlaku, který se u Hroznětína srazil s kamionem

Hroznětín (Karlovarsko) - Strojvedoucí osobního vlaku, který se v úterý večer srazil na přejezdu v Hroznětíně na Karlovarsku s kamionem, dnes zemřel. Jeho život nezachránil ani převoz vrtulníkem do plzeňské fakultní nemocnice, uvedl mluvčí Českých drah Ondřej Kubala.

Nehoda se stala v úterý večer krátce po osmé hodině. „Přejezd byl chráněn výstražnými kříži a značkou Stůj, dej přednost v jízdě. Proč kamion před přejezdem nezastavil, je předmětem vyšetřování,“ uvedl Kubala.

Kabinu kamionu, který vjel na přejezd ve chvíli, kdy přijížděl vlak, náraz zcela zdemoloval. Při nehodě se zranilo šest lidí, tři z toho těžce. Zranění strojvedoucího ale byla příliš závažná. Řidič vlaku, který jel tou dobou z Karlových Varů do Merklína, podle Kubaly pracoval jako strojvedoucí 42 let a patřil k nejzkušenějším.

Podle předběžného zjištění jel vlak na tomto přejezdu rychlostí 32 km/h, v místě je povolena rychlost 40 km/h. Škoda na motorovém vlaku je podle Kubaly odhadnuta na milion korun.

Tři cestující z vlaku přímo na místě ošetřila záchranná služba. Měli většinou jen drobné oděrky a odešli přímo z místa nehody rovnou domů. „Ty, kteří čekali na vlak v opačném směru do Karlových Varů, odvezli zaměstnanci Českých drah do cíle osobním autem,“ dodal Kubala.