Tři muži se zranili při nehodě v centru Zlína

Zlín - Ve čvrtek ráno se stala před sedmou hodinou vážná dopravní nehoda v centru Zlína. Po příjezdu na místo zjistili profesionální hasiči, že na hlavním tahu k sídlišti Jižní Svahy došlo k těžké havárii osobního auta Audi A4 Avant, informoval na webu mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Řidič osobního auta jel podle svědků centrem města velmi rychle a agresivně. Pod sídlištěm vyjel nejdříve ve smyku přes travnatý středový pás do protisměru, následně se vrátil zpět a havaroval mimo vozovku do plotu rodinného domu. Při havárii se auto převrátilo na střechu těsně před trolejbusovou zastávkou a ve voze došlo ke zranění tří mladých mužů, doplnil mluvčí. Tři zranění muži byli převezeni do nemocnice.

Ve voze byl také vystresovaný a mírně agresivní pes. Hasiči a strážníci Městské policie Zlín se ho snažili držet stranou havárie, aby nedošlo ke zranění záchranářů nebo dalších lidí.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla nejdříve doprava na Jižní Svahy zcela uzavřena a po dalších dvaceti minutách se tam podařilo uvolnit jeden jízdní pruh. Během ranní dopravní špičky se tvořily kolony vozidel. Provoz byl zcela obnoven až po deváté hodině, uvedl Mitáček.