Výstavba tunelu omezí provoz v ulici Milady Horákové

Praha - Kvůli výstavbě tunelu Blanka na pražské Letné budou moci auta od pondělí využívat jen jižní část ulice Milady Horákové. Severní pruh bude mezi ulicemi Badeniho a Na Valech uzavřen, informoval pražský magistrát. Omezení, která se dotýkají autobusů i osobních automobilů, potrvají do začátku příštího roku.

Pro řidiče jedoucí do centra je vyznačena objízdná trasa ulicemi Na Valech a Na Špejcharu a dále po provizorní komunikaci kolem staveniště na Letenské pláni zpět na třídu Milady Horákové. Jižní jízdní pruh budou ve směru z centra využívat také autobusy náhradní linky X1, jejich trasa bude zkrácena. Cestující budou vozit kolem státního archivu do ulice Na Valech a potom po objížďce směrem k Letenskému náměstí.

Dálkové autobusy, které do Prahy míří od Kladna, končí v Evropské ulici před hotelem Diplomat. Linky od Hostivic a Jenče mají konečnou v ulici Na Valech. Trasy tramvají číslo 1, 5, 8, 14, 15, 20, 23, 25, 26 a 34 se změnily už 28. června s přechodem na prázdninový provoz.

V polovině května kvůli zahájení výluky v ulici Milady Horákové postihl Letnou dopravní kolaps. Okolní ulice se přeplnily automobily a v zácpách uvízly autobusy MHD i tramvaje.