Centra Olomouce a Prostějova budou v neděli kvůli orientačnímu běhu neprůjezdná

Olomouc - Do historického centra Olomouce se v neděli odpoledne nedostanou motoristé kvůli úvodnímu sprintu Mistrovství světa v orientačním běhu, které bude krajské město hostit do konce příštího týdne. Uzavírka, která potrvá od 12:00 do 20:00, se bude týkat obou hlavních náměstí a dalších 24 ulic v jejich okolí a v blízkosti Bezručových sadů. Závody zkomplikují dopravu také v Prostějově.

Na situaci v historickém centru Olomouce budou dohlížet policisté, strážníci a pořadatelé mistrovství. „Motoristy bydlící a užívající komunikace zejména v oblasti městské památkové rezervace bychom proto chtěli spolu s organizátory požádat, aby dopravnímu omezení věnovali patřičnou pozornost a s ohledem na bezpečnost závodníků mu přizpůsobili v neděli odpoledne také svůj program,“ uvedl mluvčí olomoucké radnice Ivan Rašťák.

Mistrovství světa v orientačním běhu omezí v neděli dopravu i v Prostějově. V jeho centru se bude konat dopoledne kvalifikace sprinterů. Prostějovské centrum bude uzavřeno pro motoristy v době od 09:00 do 12:00.