Muž je podezřelý z podvodů za 4,5 milionu korun

Brno - Policisté zadrželi v uplynulých dnech muže, jehož viní z podvodů se škodou bezmála 4,5 milionu korun. Čtyřicetiletý muž z Brna například přesvědčil jednu z poškozených, aby prodala luxusní vilu v Moravském krasu v hodnotě 11 milionů korun za pouhých 1,1 milionu. Muž byl v minulosti několikrát trestán a nyní mu hrozí až osmileté vězení. Pachatel je již ve vazbě.

Policisté při domovní prohlídce u čtyřicetiletého Petra T. z Brna objevili stopy, které je dovedly k odhalení rozsáhlých, milionových podvodů. „Spáchal za období roku 2007 čtyři samostatné trestné činy, kdy se jednalo o tři klasické podvody a jeden podvod úvěrový,“ sdělil vyšetřovatel Josef Bečvář.

Podvodník přesvědčil svou sousedku, aby si koupila domek, přestože věděl, že je zatížený soudním řízením a exekucí. Jeho falešná důvěryhodnost a hlavně předem domluvená advokátka veškeré pochybnosti rozptýlily. Žena po schůzce s ní slepě věřila, že podvodník má k prodeji plnou moc.

Pachatel měl komplice v osobě právničky vyloučené z advokátní komory. „Vystupovala neoprávněně jako advokátka a ujišťovala poškozené, že vše je v naprostém pořádku, že existuje plná moc,“ řekl vyšetřovatel Vladimír Daněk.

Zadržený muž si měl vydělávat také vymáháním dluhů. Své známé se pochlubil tím, že má pohledávku na 59 milionů korun. Kromě toho muž vymohl třem podnikatelům část jejich pohledávek, ale peníze si nechal.