Střelbě v Brně předcházela hádka o doplatek za byt

Brno - Páteční střelbě v obchodní galerii Vaňkovka v centru Brna, po níž zemřeli dva lidé, předcházela hádka o doplatek za převod bytu v Jeseníku. Střelcem byl šedesátiletý muž z Jeseníku. Zastřelil sedmdesátiletou ženu z Brna a poté i sebe. Policie případ v nejbližší době odloží. O útočníkovi není pochyb a je už po smrti.

Z nejnovějších poznatků vyšetřování vyplývá, že muž před časem převedl svůj byt v jesenické Lipovského ulici na seniorku, s níž se delší čas navštěvoval. Důchodkyně mu za to slíbila doplatek. V pátek se sešli v jedné z kaváren ve Vaňkovce, aby dluh vyrovnali. Neshodli se ale na výši částky. „U poškozené byla v kabelce nalezena finanční hotovost, která kopírovala její představu,“ uvedla mluvčí Policie ČR Jihomoravského kraje Soňa Svobodová.

Muž proto vytáhl legálně drženou pistoli. Seniorku střelil do hlavy a pak zastřelil sebe. Sanitky dorazily na místo do pěti minut, důchodkyně ale i přes snahu záchranářů svým zraněním podlehla. „Zbraň byla legálně držena, otázkou ovšem zůstává, zda si ji muž vzal na schůzku účelově, nebo ji standardně nosil a jednal v afektu,“ doplnila mluvčí.