Kamionu asi selhaly brzdy - v Brně smetl patnáct aut

Brno - Jednu z nejrušnějších brněnských dopravních tepen navečer zastavila hrozivě vypadající dopravní nehoda. Kamion, kterému nejspíš selhaly brzdy, smetl 15 osobních aut. Nikomu se naštěstí nic vážného nestalo, nechybělo ale mnoho a kamion mohl srazit trolejbus plný lidí.

Brněnská křižovatka Gajdošova - Rokytova podobné drama ještě nezažila, i když místní lidé říkají, že něco takového už čekali delší dobu. Krátce po páté odpoledne se z kopce dolů řítil neovladatelný kamion s cementem. „Tady v té zatáčce vyjel do protisměru proti nám, takže sem to musela strhnout doleva," popisuje Zdena Hodová, která řídila jedno z nabouraných aut.

Co přesně se v kamionu přihodilo, ještě policie vyšetřuje. Vše ale nasvědčuje tomu, že mu selhaly brzdy. Potom už se řidič jenom vyhýbal stojícím autům, přesto jich patnáct smetl. Řidič kamionu je zároveň jediný, kdo nějaká zranění utrpěl, a to jenom lehká. O velkém štěstí ale můžou mluvit cestující v trolejbusu, který kamion minul doslova o pár desítek centimetrů. Nebo řidička, které se kovová tyč zabodla přímo do předního skla.

Když kamion konečně zabrzdil, začala z jeho nádrže vytékat nafta. „Došlo k úniku asi 250 až 300 litrů nafty, z níž část jsme odčerpali z nádrže, část teď odčerpáváme z kanalizace a provedli jsme zasypání sorbentem," doplňuje velitel hasičského zásahu Aleš Novák.

Nehoda se na rušné brněnské silnici stala už v pět hodin odpoledne, ještě v sedm tudy směly projíždět jenom autobusy.

Vydáno pod