Teplé léto zřejmě pro letošní rok skončilo

Praha - Do Česka přichází od západu ochlazení. Mnoho tropických dnů, kdy vystupuje teplota nad 30 stupňů, už letošní léto nenabídne. V následujících dvou týdnech se už tropické dny nevyskytnou, v sobotu dokonce průměrná maximální teplota nepřestoupí 19 stupňů.

Během dnešního dne se budou teploty pohybovat okolo 25 stupňů, pátek už má být ale deštivý a poměrně chladný. Teploty zřejmě dosáhnou 21 stupňů Celsia a na Moravě mohou lidi překvapit i prudké rychlé přeháňky nebo kroupy. V sobotu budou srážky doznívat, ale oblačnosti bude hodně - maximální teploty se budou pohybovat v rozmezí 15 - 19 °C.

Teploty jako na houpačce

V neděli meteorologové předpovídají protrhávání oblačnosti a postupné oteplování. Výhled do dalšího týdne pak ukazuje střídání teplejších a chladných dnů, jak to bývá typické pro druhou polovinu srpna. Sluníčko už nemá takovou sílu, a tak teploty přesáhnou hranici 25 stupňů jen výjimečně.

Dlouhodobý výhled hlásí konec měsíce průměrný co do srážek i teplot. Počátek září bude možná chladnější, než činí dlouhodobý průměr pro období návratu dětí do škol.