Opilý řidič ujížděl na Novojičínsku policii a srazil cyklistku

Ostrava - Dvaačtyřicetiletý řidič na Ostravsku srazil padesátiletou cyklistku. Na Novojičínsku se ve čtvrtek odpoledne silně opilý pokoušel ujet policejní hlídce. Ve vysoké rychlosti nezvládl řízení a ze silnice smetl ženu na kole. Cyklistka večer v nemocnici podlehla svým zraněním. Řekla to dnes mluvčí novojičínské policie.

Policisté později zjistili, že muž má v krvi téměř tři promile alkoholu. Důvodů k tomu, proč se snažil policii ujet, měl ale více. „Loni v červnu mu Okresní soud v Kroměříži na čtyři roky zakázal řízení,“ řekla mluvčí.

Muž jel po silnici mezi Příborem a obcí Hájov. „V pravotočivé zatáčce vjel do protisměru, kde se srazil s cyklistkou,“ řekla mluvčí s tím, že žena utrpěla vážná poranění. Vrtulník ji přepravil do ostravské fakultní nemocnice, kde zraněním večer podlehla.

Řidič, který noc strávil na záchytné stanici ve Frýdku-Místku, je nyní podezřelý ze čtyř trestných činů - ublížení na zdraví s následkem smrti, ohrožování pod vlivem návykové látky, řízení bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí. V sobotu ráno bude soudkyně rozhodovat o jeho vzetí do vazby.