Na taneční party v Ostravici se sjely 4 000 lidí

Ostravice (Frýdecko-Místecko) - Počet návštěvníků na taneční party, která se koná v Ostravici na Frýdecko-Místecku, stále vzrůstá. Podle odhadu místostarosty obce Miroslava Mališe byly kolem půlnoci na místě zhruba 4 000 lidí. I přes výzvy policie a města organizátoři akci neukončili. Z bezpečnostních důvodů ji město nechá pokračovat až do dnešního poledne.

Sedmý ročník taneční akce začal v sobotu v poledne na soukromém pozemku v areálu bývalého ústavu sociální péče. Organizátoři však od města nedostali výjimku na rušení nočního klidu. „Nemám strach, že by měly nastat nějaké problémy. Akce je povolena do 23:00, přislíbil jsem vedení města i policii, že poté hudbu ztišíme,“ řekl včera organizátor Lukáš Čvanda. „Díky zájmu médií si myslím přijede více lidí, než jsme čekali. Počítám tak s 2 500 až 3 000 návštěvníky,“ odhadoval Čvanda.

Doplnil, že na festivalu elektronické hudby a žonglérství jsou celkem čtyři hudební aparatury, na nichž nehraje pouze techno, ale i další hudební styly. Organizátoři počítají s tím, že areál po skončení akce, která by měla trvat do dnešního poledne, uklidí. 

Na včerejší noční schůzce s organizátorem a policií vyzval starosta obce pořadatele, aby akci ukončil. Ten to však odmítl. "Nakonec jsme
usoudili, že pro obec bude menším bezpečnostním rizikem, když akce bude dále pokračovat," uvedl Mališ. Dodal, že policie se nyní soustředí hlavně na dění vně areálu a bude se snažit uhlídat návštěvníky opouštějící soukromý areál bývalého ústavu sociální péče, kde se akce koná.

„Snažíme se o to, aby byly co nejvíce minimalizovány případné škody na majetku,“ uvedl Mališ. Dodal, že s tímto postupem souhlasí i lidé bydlící v blízkosti taneční party. Podle Mališe je lepší, když budou návštěvníci kempovat v areálu, než aby se potulovali po obci.

Pořadateli za přestupek v podobě porušení obecně závazné vyhlášky hrozí pokuta. O její možné výši však vedení obce zatím nechce hovořit. Policie během taneční party dosud nezaznamenala žádné větší problémy a nemusela řešit ani výtržnosti.