Srážka tří kamionů blokovala dálnici D1

Velká Bíteš - Dálnici D1 zablokovala v jedenáct hodin dopoledne u Velké Bíteše nehoda tří kamionů na 161,5. kilometru ve směru na Brno. Na místě došlo ke smrtelnému zranění jednoho z řidičů a tři lidé byli těžce zraněni. Oba jízdní pruhy na tahu Praha-Brno byly v tomto úseku v poledne neprůjezdné. Podle jihomoravské policejní mluvčí Jany Šípkové není příčina nehody zatím známa. Provoz na dálnici byl obnoven krátce po půl čtvrté odpoledne.

Kamiony se srazily v místě, kde byl provoz sveden do jednoho jízdního pruhu kvůli obnově značení na dálnici. Od rána se staly v tomto úseku kvůli nepozornosti řidičů čtyři lehké nehody.

Při páté kolizi do sebe zezadu narazila tři nákladní auta. V posledním z nich řidič zahynul, v kamionu uprostřed utrpěli dva lidé těžká zranění a řidič prvního stroje vyvázl se středně těžkým poraněním. Škody dosud nebyly vyčísleny.

Policie odklonila provoz. Auta jedoucí po D1 do Brna z dálnice sjížděla na 153. kilometru u Lhotky a najížděla u Velké Bíteše. „Kolem druhé hodiny odpoledne policisté z důvodu odlehčení objízdné trasy umožnili průjezd uzavírkou nákladním vozidlům, dodávkám a autobusům. Provoz by tak měl být plynulejší a bezpečnější,“ řekla Šípková. Na místě dopravní nehody hasiči odstraňovali z vozovky olej, který vytekl z jednoho z havarovaných kamionů.