Střelec z Chomutova zastřelil kromě dvou lidí zřejmě i čerpadláře

Ústí nad Labem - Muž, který ve středu pravděpodobně zastřelil v Chomutově policistu a vietnamského občana, podle policie zastřelil v úterý večer i dvacetiletého zaměstnance benzinové stanice v Ústí nad Labem. Bližší informace k vraždám policisté zveřejní v pondělí. V případě uznání viny hrozí muži doživotí - už jednou byl totiž z vraždy usvědčen. Zabíjel před deseti lety v Krupce na Teplicku. Ve vězení strávil 13 let, na svobodu byl propuštěn před pěti měsíci

Devětatřicetiletý muž, kterého policisté ze tří vražd podezřívají, je po operaci v nemocnici, je sice při vědomí, ale jeho stav je velmi vážný. V Chomutově ho postřelili zasahující policisté. Policie ho již obvinila z dvojnásobné vraždy Vietnamce a policisty a z pokusu o vraždu svědka, který v Chomutově přivolal policii.

Z vraždy čerpadláře bude teprve obviněn. Mladého muže měl recidivista zabít v úterý večer střelou do hlavy.

Ve středu večer pak v chomutovské herně Las Vegas zastřelil obsluhu baru, 20letého Vietnamce. Ukradl několik tisíc korun a založil požár, aby zahladil stopy. Pak se dal na útěk. Majitel domu, ve kterém herna je, přivolal policii. Ti vraha pronásledovali, střelec ale jednoho z nich zastřelil. Policista později zraněním podlehl. Jeho smrt je o to tragičtější, že jeho družka s ním čeká dítě. 

Policisté proto uspořádali ve prospěch rodiny a družky mrtvého policisty finannční sbírku. Z fondu hejmana vyčlenil pro pozůstalé po policistovi dvě stě tisíc korun Ústecký kraj a dalších dvacet tisíc i město Chomutov. Každý z jedenácti radních poukázal na konto tři tisíce korun.

Kam lze posílat příspěvky

  • účet Nezávislého odborového svazu při krajské policejní správě v Ústí nad Labem, č. ú. 5302120000/4000, variabilní symbol 271426
  • konto chomutovské radnice, č. ú. 43-2950540237/0100.