Nalezenec Toník z hloubětínské ubytovny už opustil nemocnici

Praha - Novorozenec Toník, kterého před třemi týdny našel v cestovní tašce správce ubytovny v pražském Hloubětíně, je ode dneška v Dětském centru při Fakultní Thomayerově nemocnici. Je v pořádku, i když je mírně nedonošený. Dosud o něj pečovali lékaři v nemocnici na Bulovce. Toníkovi rodiče se dosud neozvali, pátrá po nich policie.

Toník je úplně zdravý, a tak není nutné, aby byl dál v nemocnici. V dětském centru zůstane ještě dva měsíce - úřady musí čekat, jestli se neozvou jeho rodiče. Pokud se tak nestane, začne mu magistrát hledat adoptivní rodiče.

Toníkův příběh vzbudil velkou pozornost. „Anonymní lidé přicházeli a nosili mu různé dárky, spousta babiček z domovů důchodců mu posílaly napletené bačkůrky, chtěli bychom jim všem poděkovat,“ uvedla Klára Klenková z novorozenckého oddělení nemocnice Na Bulovce.

Miminko dostalo jméno podle ubytovny U Tonyho, kde bylo nalezeno. Toník měl štěstí v neštestí - v prvních hodinách života měl velmi dobrou péči, takže nemá žádné zdravotní problémy. Je také možné, že si matka  spletla ubytovnu s nedalekým hloubětínským zámečkem, kde se nachází babybox.  

Toníček
Zdroj: ČT24