Uzavírka kroměřížského mostu komplikuje dopravu

Kroměříž - Uzavření silničního mostu Karla Rajnocha v Kroměříži způsobuje výrazné komplikace v dopravě. Na dálničním obchvatu města, který po dobu jeho rekonstrukce slouží jako objížďka, i na přivaděčích k němu, se dnes dopoledne tvořily dlouhé kolony aut a situace se začala zklidňovat teprve před polednem. Dopravu v některých úsecích řídí policisté a očekává se, že podobná situace nastane i v odpolední dopravní špičce.

Most je pro veškerou dopravu uzavřen sice od soboty 6. září, dnes poprvé se ale projevily důsledky uzavírky v běžném provozu. Největší komplikace nastaly na dálničním přivaděči ve směru na Hulín, kde policisté museli vypnout světelnou signalizaci a dopravu řídit na místě. Kolony se tvořily po celém úseku dálničního obchvatu i na výjezdu z města ve směru na Kojetín, směrem k dálnici D1.

„Počítáme, že odpoledne se situace opět zhorší a kolony se zase budou tvořit,“ uvedl mluvčí kroměřížské radnice Pavel Zrna. Problémy podle něj způsobují hlavně neukáznění řidiči, kteří nerespektují dopravní značení a pokoušejí se uzavřeným úsekem projet, i když je doprava na mostě omezena jen pro vozidla policie, hasičů, zdravotníků nebo autobusy MHD.

Kroměřížská radnice nyní předpokládá, že dopravní komplikace při průjezdu městem by měly trvat ještě několik dní.

Rozsáhlá oprava jediného kroměřížského mostu přes řeku Moravu trvá sice už od konce června, zatím ale stavbaři pracovali jen na jednom ze tří jízdních pruhů a zbylé dva zůstaly pro motoristy průjezdné. Most by měl být uzavřen až do poloviny listopadu, kdy má hlavní část jeho rekonstrukce skončit.