Oprava podjezdu zkomplikuje dopravu v Přerově

Přerov - Motoristy projíždějící Přerovem ve směru na Olomouc čekají od čtvrtečního rána velké dopravní komplikace. Silničáři se chystají hned ráno uzavřít v obou směrech silnici vedoucí pod tamním železničním podjezdem u místní části Předmostí. Cesta přitom leží na hlavním tahu na Olomouc. Řidiče čekají objížďky, situace se zkomplikuje i pro městskou dopravu. Rekonstrukce v ceně kolem 22 milionů korun potrvá zhruba dva  měsíce.

„Ráno už budou nachystány všechny značky, od rána už by se tam nemělo dát projet. Předpokládáme, že oprava potrvá dva měsíce, v cestě nám stojí dvě složitosti. Jedna je počasí a druhá věc je to, až odstraníme všechny živičné vrstvy a zjistíme, jaký je tam skutečný rozsah poškození,“ řekl provozní náměstek Ředitelství silnic a dálnic v Olomouci Pavel Študent.

Oprava silnice zahrne úsek od křižovatky na Rokytnici až po křižovatku na Lýsky, kde jsou výtluky a vyjeté koleje. Motoristy budou čekat objížďky. Povedou přes místní část Lýsky, nákladní vozy pojedou směrem na Dluhonice, kde je však může zdržet železniční přejezd na frekventované trati.

Na komplikace se připravovala i radnice. Musela zajistit i objížďky pro městskou dopravu. „Ode dneška jsou vylepeny změny jízdních řádů na linkách městské dopravy, které to postihne. Vyřešila se i objížďka přes mýtné brány, nic se platit nebude,“ řekl mluvčí radnice Bohuslav Přidal.´

Radnice zatím nedokáže odhadnout, co uzavření podjezdu na hlavním tahu s dopravou udělá. „Připravena je městská policie, kdyby bylo potřeba řídit dopravu na křižovatkách. Ukáže to situace, uvidíme. Průjezd ale ztížen bude,“ doplnil mluvčí města.

Oprava podjezdu se plánuje už delší dobu. Podle odborníků se tamní silnice nachází v havarijním stavu. Při přívalových deštích se na silnici navíc drží voda.