Trestní stíhání Tomáše Kadlece v kauze Čepro skončilo

Praha - Trestní stíhání Tomáše Kadlece, někdejšího šéfa Nejvyššího bezpečnostního úřadu a společnosti Čepro bylo zastaveno. Informoval o server Aktuálně.cz., kterému to potvrdil Kadlecův právní zástupce Karel Brückler. Kadlec čelil spolu s dalšími pěti lidmi obvinění z pokusu o čtyřmiliardový podvod na státní společnosti Čepro.

Podle obvinění měl Tomáš Kadlec jako šéf státního podniku Čepro, který provozuje čerpací stanice a přepravuje a skladuje ropné produkty, uzavřít nevýhodnou smlouvu na dodávku pohonných hmot se společností Loricus. Čepro se údajně chystalo smluvené množství pohonných hmot neodebrat, a stát by tak musel měsíčně platit stamilionovou pokutu. Vyšetřující úřady odhadují, že škoda mohla dosáhnout čtyř miliard korun.

V kauze vystupoval i uprchlý podnikatel Radovan Krejčíř. V jeho případě policie navrhla stíhání zastavit už letos v červenci. Kromě Kadlece a Krejčíře v případu figurují ještě bývalý Kadlecův náměstek Alexandr Houška a dva jednatelé soukromé společnosti Loricus.