Srážku s vlakem nepřežila řidička

Domoslavice (Jičínsko) - Na železničním přejezdu u Domoslavic na Jičínsku se dnes dopoledne srazil osobní automobil s vlakem. Čtyřiapadesátiletá řidička auta Škoda Favorit na místě zemřela. Ve vlaku nikdo zraněn nebyl. České dráhy na trati mezi Ostroměří a Hořicemi zajistily náhradní dopravu autobusy, informovali operační důstojník jičínské policie a pracovníci železnice.

Řidička na poměrně přehledném železničním přejezdu, který je osazen  výstražnými kříži, zřejmě nedala vlaku přednost. Vlak, který jel ve směru od Jičína do Hradce Králové, narazil do pravého boku auta. Po nárazu nevykolejil. Ve vlaku jelo v době nehody asi 40 cestujících, kteří vyvázli bez zranění.

„Škoda na vlaku byla předběžně vyčíslena na 200 000 korun a na autě na 20 000 korun,“ řekl mluvčí drážní inspekce Zdeněk Neusar. Další příčiny a okolnosti nehody policie vyšetřuje. Vliv alkoholu u strojvedoucího policisté vyloučili dechovou zkouškou.

Poslední tragická nehoda na železnici v hradeckém kraji se stala v neděli mezi obcemi Pohoří a Pulice nedaleko Opočna na Rychnovsku. Pod koly osobního vlaku tam zemřel, zřejmě v sebevražedném úmyslu, neznámý muž.