Vlaky nepojedou na několika tratích v Ústeckém kraji

Ústí nad Labem - České dráhy (ČD) přeruší kvůli opravě železničního svršku v následujících týdnech dopravu na několika úsecích regionálních tratí v Ústeckém kraji. Výluka se dotkne tratí mezi Roudnicí nad Labem, Straškovem a Vraňany na Mělnicku, několika tratí v okolí Rumburku na Děčínsku, trati mezi Blatnem u Jesenice a Lubencem na Žatecku a Ústím nad Labem a Teplicemi. Všechny spoje budou nahrazeny autobusy, informoval ředitel krajského centra osobní dopravy ČD Petr Hinterholzinger.

Jako první je plánovaná noční výluka mezi stanicemi Ústí nad Labem a Teplice v Čechách od 28. září do 5. října. Autobusovou dopravou bude nahrazen noční spěšný vlak odjíždějící v 0:48 z ústeckého hlavního nádraží.

Z důvodu stavebních prací se uskuteční ve dnech 3. až 5. října nepřetržitá výluka traťové koleje mezi stanicemi Krásná Lípa - Rumburk, od 6. do 9. října pak mezi stanicemi Rumburk - Šluknov a Rumburk - Panský.

Mezi 6. a 10. říjnem vždy v době od 7.40 hodin do 13.10 hodin se uskuteční výluka traťové koleje mezi stanicemi Roudnice nad Labem a Straškov. Ve dnech 13. až 17. října v době od 7.20 hodin do 11.50 hodin bude poté následovat výluka mezi stanicemi Vraňany - Straškov.

3. října od 7.10 hodin do 13.05 hodin nepojedou také vlaky na Žatecku mezi stanicemi Blatno u Jesenice a dopravnou Lubenec.

Bližší informace podají zaměstnanci Českých drah v příslušných železničních stanicích, dodal Hinterholzinger.