Muž zbil kvůli místu v metru důchodce, napadený pak zemřel

Praha - Policie pátrá po muži, který údajně v polovině srpna v Praze Letňanech zbil sedmasedmdesátiletého muže tak, že po několika týdnech na následky zranění zemřel. Násilníka podle policie rozčílilo, že ho důchodce v metru požádal, aby jeho postiženému synovi uvolnil místo vyhrazené pro handicapované cestující. Policie prosí případné svědky incidentu, aby se ozvali na linku 158 nebo se přihlásili na kterékoliv policejní služebně.

V polovině srpna cestoval starý muž s třicetiletým postiženým synem ze stanice I. P. Pavlova, do stanice metra Letňany. V metru požádal muže s dítětem v kočárku, aby uvolnil místo k sezení jeho synovi. Muž ho ale údajně slovně napadl a byl agresivní. Otec se synem se přesunuli na jiné místo. Incident přesto pokračoval ve chvíli, kdy dvojice vystoupila z metra. Zhruba třiatřicetiletý muž je totiž údajně následoval a na zastávce autobusové linky 233 starého muže brutálně fyzicky napadl. Důchodce po několika ranách pěstí do obličeje upadl na obrubník chodníku, pak ho útočník prý ještě opakovaně kopl do břicha. Poté útočník z místa odešel směrem k zastávce autobusové linky 166. Napadenému muži lékaři operovali horní část kosti stehenního krčku; 18. září pak muž zranění podlehl. 

Hledaný muž má atletickou, asi 188 centimetrů vysokou postavu, krátké vlasy a tmavou bradku. V době incidentu byl oblečen do černé nepromokavé bundy s kapucí a menším kšiltem, tmavě modrých džínů a tmavých sportovních bot. S sebou měl tříkolovou variantu dětského kočárku červené barvy. Dítěti mohlo být asi šest měsíců.