Dnes byla otevřena rozšířená silnice z Hradce na Ostravu

Hradec Králové - Dnes silničáři otevřeli už takřka zrekonstruovaný úsek silnice u Týniště nad Orlicí na trase z Hradce Králové do Ostravy. Úplná uzavírka trvala tři měsíce, částečně byl úsek uzavřen už od května. Jedním z nejfrekventovanějších silničních úseků na Rychnovsku projede při normálním provozu 12 000 aut během 24 hodin.

Rekonstrukce stála 180 milionů korun. „Došlo k rozšíření vozovky z šesti metru na jedenáct a půl metru. Došlo také k opravě autobusových zastávek, vybudování chodníků a přechodů pro chodce a protihlukové zdi,“ vysvětluje mluvčí ŘSD Martina Vápeníková.

Přestože je silnice otevřená, probíhají na ní dokončovací práce. Řidiči tak musí počítat s omezením rychlosti. „Není dokončeno vodorovné značení, svodidla a některé další úpravy,“ vysvětluje mluvčí rychnovské policie Alena Kacálková-Chvojková.

Z Hradce Králové na Ostravu se tak cestuje pohodlněji, problémy ale na řidiče čekají v samotném Hradci. Silničáři tady najednou opravují šest významných křižovatek. Městská hromadná doprava nabírá zpoždění i dvacet minut.

Řidiči, kteří dnes začali využívat novou silnici a dojedou do Hradce, tak opravdu ušetří čas až v polovině října, kdy tamní uzavírky skončí.