Hromadnou dopravu v Praze čeká v příštích dnech několik výluk

Praha - V příštích dnech čeká hromadnou dopravu v Praze několik výluk. Kvůli muškařskému závodu Orvis Cup nevyjede na svou trasu od čtvrtka do neděle přívoz, který převáží cestující mezi mostem Legií a Jiráskovým mostem. Natáčení nového snímku režisérky Ireny Pavláskové zase přeruší v noci ze soboty na neděli provoz na Mánesově mostě. Od pondělí pak nebude jezdit petřínská lanovka. Informovali o tom Eva Dydová z pražského dopravního podniku a Filip Drápal, mluvčí společnosti Ropid, která v Praze a jejím okolí organizuje hromadnou dopravu.

Přívoz s označením P4 spojuje přístaviště Hollar u Národního divadla, Smetanovo nábřeží a ostrovy Střelecký, Slovanský a Dětský. Pojme jedenáct lidí, trasu mezi mostem Legií a Jiráskovým mostem zvládne za 15 minut. Otevřen byl 1. srpna spolu s dalším přívozem, který spojuje přístaviště u Jiráskova mostu s ostrovem Císařská louka. Kvůli rybářskému závodu Orvis Cup dnes organizátoři vypustili do Vltavy 10.000 pstruhů. Soutěž se koná současně s Fish festivalem, který nabídne mimo jiné ochutnávku rybích specialit.

Kvůli natáčení nákladné scény s tanky a vojsky nebudou od soboty od osmnácti hodin do neděle do pěti hodin ráno jezdit přes Mánesův most tramvaje. Linka 18 bude v úseku Národní divadlo - Malostranská odkloněna přes zastávky Újezd a Malostranské náměstí.

Od 6. do 24. října včetně pak nebude kvůli pravidelné revizi jezdit lanovka na Petřín. Odborníci kontrolují lanovku vždy na jaře a na podzim. Při revizích se zkoumá spolehlivost brzdných a navíjecích lan a strojního a elektrického zařízení. Kontrolovány jsou také všechny vozy.