Před soud půjde řidič kvůli tragické nehodě u Panenského Týnce

Louny - Jednačtyřicetiletý muž z Chomutova se bude zpovídat u soudu kvůli nehodě, při které v únoru u Panenského Týnce na Lounsku zahynulo osm lidí. Muž podle státního zástupce jako řidič osobního auta nehodu zavinil. Obžaloba byla ve středu podána k soudu, uvedl lounský státní zástupce Jindřich Koželuh.

Při nehodě 13. února zahynulo osm pracovníků postoloprtské firmy Ziki, kteří cestovali na noční směnu. Jejich mikrobus se bočně střetl s vozem Škoda Fabia Combi. Náraz odhodil mikrobus na protijedoucí kamion.

Řidič Fabie podle obžaloby předjížděl na silnici I/7 ve směru od Prahy na Chomutov kamion. Při návratu do svého pruhu se v protisměru bočně střetl s protijedoucím mikrobusem Ford Tranzit. Mikrobus se při srážce stal neovladatelným a čelně narazil do kamionu Renault. Nikdo z dodávky nepřežil. Řidič škodovky utrpěl lehké zranění, řidič kamionu vyvázl bez zranění.

„Vypracování obžaloby zkomplikovala skutečnost, že řidič fabie nevypovídal. Znalci navíc předložili k nehodě tři znalecké posudky a další doplňky. S rozsáhlým spisem se nyní musí seznámit soudce, poté bude nařízeno hlavní líčení,“ uvedl Koželuh.