Český kamion vyřadil z provozu Tauernský tunel v Rakousku

Vídeň - Požár českého kamionu naloženého potravinami vyřadil dnes po poledni z provozu klíčovou komunikaci při průjezdu Rakouskem ze severu na jih - Tauernský tunel na dálnici A10 mezi Salcburkem a Villachem. Jak upřesnila místní policie, vůz s českou poznávací značkou řídil řecký řidič, který vezl z jihu náklad hroznů.

Požár, který zřejmě kvůli technické poruše propukl krátce před 13. hodinou, byl sice kolem 15:30 SELČ definitivně uhašen a nikdo nebyl při incidentu zraněn, tunel však zůstává uzavřen přinejmenším do nedělního rána.

Vyprošťování shořelého kamionu bude podle mluvčí společnosti pro výstavbu a údržbu dálnic Asfinag Anity Oberholzerové trvat nejméně čtyři až pět hodin a kromě toho budou muset experti posoudit rozsah škod, které požár v tunelu napáchal. V každém případě byly částečně poškozeny kabely elektrického vedení zajišťujícího osvětlení tunelu a budou muset být vyměněny, uvedla Oberholzerová.

Tunel se v obou směrech objíždí po rychlostní silnici B99, ředitel salcburské dopravní policie Friedrich Schmidhuber však doporučuje raději větší objížďku po dálnicích A1 a A9.