Policie dopadla muže, který v Jesenici ujel od nehody

Jesenice (u Prahy) - Policisté dopadli dvacetiletého muže, kterého podezírají z toho, že v srpnu v Jesenici u Prahy těžce zranil chodkyni a z místa nehody ujel. Osmadvacetiletá žena byla po střetu s autem v kritickém stavu. Mladík se k činu přiznal, řekla dnes mluvčí policie Praha-venkov Štěpánka Zatloukalová.

Ženu srazil 4. srpna večer na přechodu pro chodce tmavý vůz BMW. Chodkyně měla po nehodě dvanáctkrát zlomenou pánev, frakturu levé horní končetiny a vnitřní zranění. Na stopu řidiče policii přivedly mimo jiné výpovědi svědků.

Obec slibovala za informace vedoucí k dopadení pachatele finanční odměnu. Peníze budou nakonec jako sponzorský dar věnovány místnímu policejnímu oddělení na nákup výpočetní techniky, uvedla Zatloukalová.

Jesenicí, ležící v sousedství brněnské dálnice D1, projede denně na 20.000 aut. Přejít silnici v obci není vůbec jednoduché. „Jsem velmi potěšen, že se podařilo vypátrat pachatele tak závažné dopravní nehody a tím i vzkázat, že všichni, kteří nerespektují pravidla bezpečnosti provozu a hazardují se zdravím a životy svou bezohlednou jízdou, budou tvrdě sankcionováni,“ uvedl jesenický starosta Zdeněk Pánek.