Podle sázkových kanceláří zvítězí ve volbách ODS

Praha - V krajských a senátních volbách podle bookmakerů zvítězí ODS před ČSSD. Tvrdí to kurzy sázkové kanceláře Unibet a Tipsport. Podle sázkařů je rovněž nepravděpodobné, že parlament ve středu před druhým kolem senátních voleb vyjádří vládě nedůvěru. Předseda poslanecké sněmovny Vlček dnes rozhodl, že hlasování proběhne ve středu 22. října od devíti ráno. Krajské volby se uskuteční společně s prvním kolem senátních voleb v pátek 17. a v sobotu 18. října. Druhé kolo senátních voleb o týden později.

To, že ODS obhájí v krajských volbách alespoň šest ze současných dvanácti křesel, ocenili bookmakeři kurzem 1,7:1. Možnost, že se to občanským demokratům nepodaří, ohodnotili kurzem 1,9:1. Sociální demokraté by podle aktuálních kurzů měli získat čtyři hejtmanská křesla. Na zisk čtyř křesel pro ČSSD vypsal Unibet sázkový kurz 1,4:1. Opačná možnost by vynesla dvaapůlnásobek vkladu.

Boj o hejtmanské křeslo ve Středočeském kraji vyhraje podle sázkařů současný hejtman Petr Bendl (ODS). Favorizuje jej kurz 1,3:1, zatímco jeho rival, opoziční kandidát David Rath (ČSSD), je ceněn kurzem 2,8:1.

Také při volbách do třetiny Senátu přisuzují bookmakeři úspěch většinou kandidátům ODS. Největší souboj se na poli senátních voleb podle sázkové kanceláře Tipsport odehraje v centru hlavního města mezi ředitelem pražské záchranné služby Zdeňkem Schwarzem (za ODS) a hudebníkem Michaelem Kocábem (za Stranu zelených). Na Schwarze se sází v kurzu 2:1, na jeho rivala v kurzu 3,8:1.

Podobně na Kladensku se senátorem stane podle bookmakerů buď primátor Kladna Dan Jiránek (ODS), nebo někdejší disident a bývalý ministr zahraničí Jiří Dienstbier (za ČSSD). Na vítězství obou je vypsán kurz 2:1. Známé osobnosti jako pivovarník Stanislav Bernard (za ODS), režisér Vít Olmer (za Stranu občanské sebeobrany) nebo písničkář Pavel Dobeš (za SZ) podle Tipsportu příliš mnoho šancí na zvolení do Senátu nemají.

Topolánkova vláda přečká hlasování o nedůvěře, míní sázkové kanceláře

Parlament s největší pravděpodobností příští týden nevyjádří vládě nedůvěru. Návrh na hlasování o nedůvěře kabinetu Mirka Topolánka podala ČSSD. Na vyjádření nedůvěry je vypsán kurz 3,6:1, zatímco opačný výsledek je sázkaři oceněn na 1,2:1.