Otec chlapců z kuřimské kauzy se s oběma může stýkat

Brno - Radku Coufalovi umožnil brněnský městský soud zcela volně navštěvovat syny Ondřeje a Jakuba, týrané děti z kuřimské kauzy, v dětském krizovém centru Klokánek. Informaci o rozhodnutí soudu dodala vedoucí centra  Dita Pokorná. O povolení návštěv rozhodl soud již 14. října. Běžné návštěvy budou umožněny Coufalovi přibližně za 14 dnů, tedy poté co rozhodnutí nabude právní moci.

Devítiletý Ondra a jedenáctiletý Jakub jsou oběťmi ze znovu projednávané kuřimské kauzy. Policejní vyšetřování potvrdilo, že obě děti byly podrobeny brutálnímu týrání ze strany šesti osob. Konečný verdikt má brněnská justice vyhlásit už v pátek. Chlapci jsou v péči pracovníku brněnského Klokánku od loňského května, kdy byl celý případ odhalen.

Otec Radim Coufal, který nemá s týráním nic společného, má o péči svých potomků trvalý zájem. Kontakt měl však až dosud značně omezený kvůli opatření Městského soudu v Brně. Podle něj mohl navštěvovat hochy jednu hodinu v týdnu. Dále si je mohl brát na procházku každý měsíc jedno sobotní odpoledne.

Nové rozhodnutí brněnského městského soudu umožní Coufalovi, aby hochy navštěvoval tak, jak je uvedeno v provozním řádu Klokánku. Bude si je moci brát také na vycházky. O tom, komu budou chlapci svěřeni do péče, bude rozhodovat brněnský městský soud 17. a 18. prosince. O jejich svěření usiluje kromě Coufala také Klokánek a prarodiče Mauerovi.