Policie chce prodat sídlo prezidia a další nemovitosti v Praze

Praha - Policie chce prodat budovu ve Strojnické ulici v Praze 7, nynější sídlo policejního prezidia, a také další nemovitosti v Praze. Všechny elitní policejní útvary, včetně prezidia, protikorupční policie a protidrogové centrály, by se totiž měly přesunout do současného sídla Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže v Praze Zbraslavi. Informuje o tom dnešní Právo.

Rekonstrukci rozsáhlého zbraslavského areálu a stavbu nové budovy prezidia chce policie financovat z prodeje svých stávajících lukrativních objektů na velmi prestižních adresách v centru Prahy.

Prodávat se tak bude nejenom budova prezidia, ale také dvě vily v Bubenči v Praze 6 a dva domy na náměstí Republiky. Prodej nemovitostí má policii vynést více než půl miliardy korun. „Celkový výnos očekáváme někde mezi půlmiliardou a miliardou,“ řekl náměstek policejního prezidenta pro ekonomiku Tomáš Kužel s tím, že o současnou budovu v Praze Holešovicích projevil již před časem zájem sousední Hotel Praha.

Stěhování má prý zkvalitnit spolupráci policejních útvarů a přinést lepší pracovní podmínky. Kdy by se mohla akce realizovat zatím není jasné. Sami detektivové nejsou chystanými změnami příliš nadšeni. Obávají se přesunu na periferii a možných bezpečnostních rizik.

Přesun prý čeká také ředitelství středočeské policie. Ze současného sídla na Zbraslavi by se mělo přestěhovat do objektu bývalé Mikrotechny v Praze Modřanech.