Paroubek na Smíchově vyzýval lidi, aby volili Witzanyho

Praha - Tři hodiny před otevřením volebních místností dnes přišel předseda sociální demokracie Jiří Paroubek podpořit pražského kandidáta ČSSD Jiřího Witzanyho, který v Praze 5 bojuje v druhém kole o senátorské křeslo proti Miroslavu Škaloudovi (ODS). Na mítinku na Smíchově u Anděla se u lidí přimlouval, aby přišli k volbám a dali mu svůj hlas.

Bývalý rektor ČVUT Witzany je podle Paroubka nejen vynikajícím odborníkem ve své profesi, který se dobře orientuje v akademické sféře, ale prý také bezvadně zvládá problematiku sociálního bydlení. „To je všechno, co by bylo potřeba také promítnout do činnosti Senátu, kde se zatím senátoři obírají spíše svými projekty, tu eutanázií, tu zase zákazem kouření v restauracích, ale ty skutečné problémy lidí oni tak příliš nevnímají,“ míní Paroubek, který je na Praze 5 předsedou obvodní organizace ČSSD.

Paroubkova přítomnost vzbudila živý zájem lidí. Od stánku si odnášeli tašky s Witzanyho volebním programem, oranžovou růži a pomeranče. Pražská ODS uspořádala největší akci na podporu svých tří kandidátů v Praze v úterý. Na Staroměstském náměstí proběhl koncert, na který se dostavil i prezident a čestný předseda ODS Václav Klaus.

Paroubek svou přítomností už ve čtvrtek podpořil Marcela Chládka v Lounech, který zde kandiduje proti Janu Kernerovi (ODS), a Jiřího Kostubu na Praze 9, jenž o křeslo v Senátu bojuje s Tomášem Kladívkem (ODS). Dnes předseda ČSSD zavítá ještě na volební mítink Dagmar Zvěřinové, která kandiduje ve Žďáru nad Sázavou. „Myslím, že tam má dobré šance,“ uvedl. Jejím protikandidátem je Josef Novotný (SNK ED).