Policisté pátrají po pacientovi dobřanské léčebny, nevrátil se z vycházky

Dobřany (Plzeňsko) - Policisté hledají pacienta psychiatrické léčebny v Dobřanech Jiřího Loskota. V neděli se nevrátil z povolené vycházky. Podle vedení léčebny není Loskot nijak zvlášť nebezpečný. Policisté žádají všechny lidi, kteří mohou o pacientovi poskytnout jakékoliv informace, aby je ohlásili na linku 158 nebo přišli na policejní služebnu.

Jiří Loskot byl odsouzen za pokus o znásilnění. V Dobřanech je na ochranném sexuologickém a protialkoholním léčení. Nejdřív se měl léčit ambulantně, ale protože na léčbu nedocházel, soud mu přikázal ústavní léčbu. Loskot má kombinovanou duševní poruchu, sexuální deviací v užším slova smyslu netrpí. „Pacient je po pětiměsíční léčbě, kdy byl jeho stav v podstatě zaléčen, jednalo se o terapeutickou propustku,“ uvedl ředitel dobřanské psychiatrické léčebny Vladislav Žižka. „Říct stoprocentně, že není nebezpečný, se nedá, ale když primář s ošetřujícím lékařem uvažují o převedení do ambulantní léčby, tak jsou přesvědčeni o tom, že léčba byla natolik úspěšná, že riziko je minimalizované,“ dodal.

Podle policie bude Loskotovi v listopadu 51 let, vypadá na 50-55 let, vysoký je přibližně 160 až 170 centimetrů, má hubenou postavu, modré oči, šedé krátké vlasy a nosí brýle.

V neděli se také nevrátila z vycházky 40letá Radmila Urnerová z Rokycan, která dlouhodobě užívá omamné a psychotropní látky, trpí toxickou poruchou a je agresivní. Žena se už ale do ústavu vrátila.