Dráhy ve čtvrtek změní výlukový jízdní řád z Velimi do Kolína

Praha - Na trase Velim-Kolín bude 30. října platit speciální výlukový jízdní řád. Ve své původní podobě bude platit až od pátku 31. října. Důvodem je porucha zabezpečovacího zařízení Správy železniční dopravní cesty na části takzvaného Nového spojení v Praze, které spojuje pražská nádraží a je ve zkušebním provozu. Dnes o tom informoval Petr Pošta z tiskového oddělení ČD. Železničáři po požáru zabezpečovacího zařízení zprovoznili v neděli Nové spojení jen provizorně.

„Ve čtvrtek 30. října pojedou dálkové vlaky, které měly jet podle výlukového jízdního řádu přes Lysou nad Labem a Prahu-Vysočany, buď po své původní trase, nebo po objízdné trase přes Poděbrady a Sadskou,“ uvedl Pošta. Doplnil, že všechny vlaky, které podle nevýlukového jízdního řádu zastavují ve stanici Praha-Vršovice, v této stanici ve čtvrtek ještě zastaví. Podle původního výlukového plánu tyto vlaky přitom ve čtvrtek ve Vršovicích už zastavovat neměly.

Opatření v regionální dopravě zůstávají podle mluvčího v platnosti. Ve čtvrtek dojde k jediné odchylce, kdy osobní vlak z Pardubic do Prahy v 7:47 bude v úseku Velim-Kolín nahrazen autobusem. Ostatní úpravy ve výlukovém jízdním řádu platí po celou dobu výluky.

Výlukový jízdní řád je uveřejněn na internetu na webových stránkách a v železničních stanicích. O konkrétních dopadech omezení na jednotlivé spoje se mohou cestující informovat na lince ČD 840 112 113.