Čtyři kamiony havarovaly ráno na Pardubicku

Pardubice - Na Pardubicku došlo dnes ráno ke čtyřem nehodám kamionů, které si vyžádaly jen lehká zranění, škody půjdou do statisíců korun. Policie varuje řidiče před námrazou na silnicích a právě ta se v posledních dnech stává častou příčinou nehod.

Nejprve havaroval nákladní vůz u Lázní Bohdaneč. U Trhové Kamenice o několik minut později sjel ze silnice kamion plně naložený potravinami. Zasahovat museli i hasiči z Dekonty, z nádrží totiž vytekly stovky litrů nafty. Podle pardubických záchranářů byla dnešní nehodovost výjimečná.

Další kamion havaroval v Bukovině u Přelouče směrem na Čáslav. Jeho řidič nezvládl zatáčku a skončil v jednom z domů. Podobná nehoda se stala i v Litětinách na Pardubicku, i zde narazil kamion do rodinného domu.

Co bylo příčinou těchto nehod zatím policisté vyšetřují. Ovšem podle nich by už řidiči měli jezdit velmi opatrně. „Na některých úsecích silnic se již po ránu tvoří námrazy, proto by si řidiči měli dávat větší pozor,“ uvedla pardubická policejní mluvčí Markéta Janovská. Mezi nejnebezpečnější patří podle dopravních policistů lesní úseky, mosty a prudká klesání.