Kladno bude mít nové kruhové objezdy

Kladno - Odstranit dlouhé kolony před křižovatkami by mělo v Kladně několik nových kruhových objezdů. Po uzavření rozdělovského mostu se osvědčila instalace provizorního objezdu na křižovatce ulic Ke Stadionu, Fr. Kloze a Amálská. Město objezd přebuduje na stálý a podobné úpravy udělá i na dalších frekventovaných křižovatkách, řekl primátorův náměstek Miroslav Bernášek.

„Přemýšleli jsme, zda tam dáme nějaké provizorní semafory. Nakonec jsme se rozhodli pro kruhový objezd, protože je tam dost prostoru. Vznikl ze dne na den. Ukázalo se, že to je dobré řešení. Žádné fronty tam už nejsou,“ poznamenal primátor. Po dokončení rekonstrukce mostu bude objezd na tomto místě už natrvalo.

Po zavření rozdělovského mostu, který se nyní opravuje, kolabovala doprava na křižovatce ulic Ke Stadionu, Fr. Kloze a Amálská, protože řada řidičů tudy uzavírku objížděla.

##GMAP:674:objezd v Kladně##  

Další kruhové objezdy mají vzniknout například na konci roku 2009 u zimního stadionu na křižovatce ulic Ke Stadionu a Petra Bezruče a dále na křižovatce ulic 28. října, Na kopci a Průmyslová.

S dvojicí kruhových objezdů se počítá také na silnici první třídy na výjezdu z Kladna směrem do Buštěhradu. Město ale musí o vytvoření těchto dvou kruhových objezdů jednat s krajem, kterému komunikace patří.