Řidička přežila srážku s rychlíkem

Vrbátky (Prostějovsko) - Jedenatřicetiletá řidička vjela dnes ráno před devátou hodinou na železniční přejezd ve Vrbátkách na Prostějovsku a utrpěla středně těžká zranění. Podle policie i Drážní inspekce přehlédla světelnou signalizaci. Po srážce vlaku a auta se doprava na trati z Brna do Jeseníku zastavila přibližně na tři hodiny, před polednem byl provoz obnoven.

„Ženu jsme letecky transportovali do olomoucké fakultní nemocnice s otřesem mozku a pohmožděninami,“ uvedl Jan Weinberg z olomoucké záchranné služby. První pomoc ji poskytl zaměstnanec cukrovaru, který nehodu viděl.

Řidička narazila autem do boku lokomotivy, což její vozidlo odmrštilo a zdemolovalo. „Škoda na lokomotivě činí 100 000 korun, stejná je i na vozidle Alfa Romeo,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar. Podle něj bylo signalizační a světelné zabezpečení v době nehody funkční.

Letos se v Česku stalo 200 dopravních nehod na železničních přejezdech. Zahynulo při nich 35 lidí, 97 bylo zraněno. Bilance mrtvých je již nyní vyšší než loni, kdy za celý rok zahynulo na železničních přejezdech 31 lidí při 257 nehodách.