Řidič utekl od převráceného auta, kde nechal zraněnou stopařku

Hrachovec (Vsetínsko) - Časně ráno, kolem druhé hodiny, zasahovali hasiči u nehody osobního auta BMW 330d v Hrachovci u Valašského Meziříčí. Řidič nezvládl jízdu v obci, vyjel mimo silnici a narazil do betonového nájezdu k domu. Po nárazu se vozidlo převrátilo na střechu. Řidič z místa nehody utekl a ve voze zanechal vážně zraněnou spolujezdkyni, informoval mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Policisté po řidiči stále pátrají. „Podle registrační značky jsme zjistili majitele automobilu, kterým je muž z Valašského Meziříčí. Zatím se ho však nepodařilo zajistit. Nelze však vyloučit, že vůz měl někdo půjčený. Důvodem opuštění vozidla mohlo být například požití alkoholu před jízdou,“ řekl Ivo Zgarba ze vsetínské policie. Dodal, že šofér je podezřelý ze zavinění nehody a také z trestného činu neposkytnutí pomoci.

Jako první na místě pomáhali místní občané, kteří poskytli zraněné spolujezdkyni u cesty deku a zavolali pomoc.

„Spolujezdkyně uvedla, že se po havárii z auta dostala sama ze strachu z výbuchu, že je jen stopařka a řidič utekl. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby byla žena předána do péče lékaře a po nutném ošetření byla odvezena do nemocnice,“ doplnil mluvčí.

Po zadokumentování dopravní havárie převrátili hasiči auto zpět na kola. Po dobu zásahu složek Integrovaného záchranného systému tam byla částečně omezena doprava. Havárii šetří policie.