Vůz s drogami najížděl na policistu na dálnici D11

Pravy (Pardubicko) - Policie se u obce Pravy pokusila zastavit auto Seat, jeho řidič ale začal na jednoho z policistů najíždět. Ve voze byly předměty k přípravě drog, více než 1500 tablet jako surovina k výrobě pervitinu, plechovky s chemikáliemi, injekční stříkačky i vařič. Další omamné látky byly nalezeny v havarovaném voze Alfa Romeo u dálnice D11, uvedla dnes mluvčí východočeské policie Iva Marková.

Prázdnou Alfu Romeo našli policisté 1. listopadu v půl třetí ráno. Všimli si i vozu Seat, který jel velmi pomalu v protisměru, když se jej však pokusili zastavit, auto vyrazilo přímo na policistu, který před ním stačil uskočit, a zmizelo. Další hlídky dálniční policie Seat pronásledovaly do obce Loukonosy na Kolínsku, kde vůz zajel na polní cestu a pasažéři z něj chtěli utéct. Trojčlenná osádka z Kolína byla na místě zadržena.

„Kontrolou bylo zjištěno, že devatenáctiletý řidič nevlastní řidičské oprávnění,“ uvedla Marková. Muže, který najížděl na policistu, kolínská policie obvinila z řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Vyšetřuje rovněž jeho čin jako útok na veřejného činitele, prozatím byl vzat do vazby.

Nehoda Alfy Romeo
Zdroj: Policie ČR/www.policie.cz