Při nehodě na Benešovsku zemřeli tři lidé

Benešov - Tři lidé nepřežili tragickou dopravní nehodu, která se stala v pátek krátce po půl deváté večer na silnici mezi Benešovem a Vlašimí. Příčina čelní srážky dvou osobních vozů, kterou nikdo neviděl, zůstává neznámá a vyšetřuje ji policie. Selhat mohl některý z řidičů. Na vině mohlo být také počasí.

Na místě nehody zemřeli starší manželé jedoucí společně v jednom autě a mladší řidič druhého vozu. Přivolaný soudní znalec nenašel viditelné brzdné stopy. Místo nehody ale samo o sobě nijak nebezpečné není. „Je to normální úsek silnice, kde někdy může dojít k takhle velké nehodě, ale pravidlem to není,“ dodává velitel benešovských hasičů Martin Kučera.

Trosky vozidel byly rozházené po celé vozovce a úsek silnice mezi Benešovem a odbočkou na Divišov byl zcela uzavřený asi dvě hodiny. Krátce po jedenácté večer ji policisté znovu zprůjezdnili.

Vyšetřování nehody bude složité 

Citroën s pražskou poznávací značkou řídil osmasedmdesátiletý muž, ve voze s ním jela jeho o rok starší manželka. Druhé auto, peugeot s benešovskou poznávací značkou, řídil šestačtyřicetiletý muž. Všichni na místě zemřeli. „Vzhledem k tomu, že nikdo z účastníků havárie nepřežil, bude vyšetřování složitější,“ řekla mluvčí benešovské policie Zuzana Stránská.

V Česku se denně stane kolem pěti set dopravních nehod. Jen za poslední týden zemřelo na silnicích třiadvacet lidí, z toho pět právě ve Středních Čechách.