Na silnicích leží místy zbytky rozbředlého sněhu

Praha - Silnice druhé a třetí třídy jsou na Vysočině sjízdné se zvýšenou opatrností. Podle dispečinku zimní služby krajské správy a údržby silnic na nich leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Na vozovkách nižších tříd v Královéhradeckém kraji leží vrstva rozbředlého nebo ujetého sněhu. Na Pardubicku silničáři varují před náledím, které se po denním tání mohlo místy vytvořit. Zledovatělý sníh hlásí například z okolí Moravské Třebové. Silnice v Plzeňském kraji jsou po sněhových přeháňkách sjízdné, místy je na vozovkách slabá vrstva rozbředlého sněhu. Silnice v horských oblastech Valašska jsou pokryté ujetou vrstvou sněhu do pěti centimetrů a inertním posypem. V Karlovarském kraji mrzne. Silničáři přes noc ale solili, a tak jsou silnice se zvýšenou opatrností sjízdné.

Brněnská dálnice je sjízdná bez problémů

Dálnice D1 je na Vysočině sjízdná bez omezení, její povrch se ale v jednotlivých úsecích mění. Blíže k Brnu je suchý, mezi Velkým Meziříčím a Humpoleckem po chemickém ošetření mokrý.

Hlavní silniční tahy, včetně hradecké dálnice, jsou většinou mokré. Pouze na Trutnovsku leží na silnicích zbytky sněhové břečky.

Na silnicích nižších tříd se místy vyskytuje ujetá vrstva sněhu

Motoristé by měli být na pozoru v okolí Hlinska na Chrudimsku, kde na silnicích první třídy leží poprašek nového sněhu, jeho ujetá vrstva je na menších cestách. Mokrý sníh je rovněž na vozovkách v Železných horách, v okolí Žamberku a na Svitavsku. 

Ve vyšších polohách Šumavy či na Tachovsku v okolí Přimdy se na vozovkách zejména nižších tříd drží od víkendu slabá vrstva ujetého sněhu.

Na Kroměřížsku jsou vozovky holé a vlhké. V Hostýnských vrších se však na cestách také nacházejí zbytky sněhu. Komunikace na Slovácku jsou mokré po chemickém ošetření.

Na jihočeských silnicích leží místy zledovatělý sníh

Na jihočeských silnicích zejména nižších tříd místy leží zledovatělý sníh. Na Českokrumlovsku mohou ráno cesty namrzat. Před zledovatělým sněhem varují silničáři zejména na Táborsku, Strakonicku, Českokrumlovsku a Prachaticku. Hlavní tahy jsou po chemickém ošetření holé a mokré, ale i na nich cestáři radí opatrnou jízdu.

Místní mlhy se vyskytují na Olomoucku

Bez problémů jsou dnes po ránu sjízdné silnice v Olomouckém kraji. Obecně platí, že silnice první třídy a rychlostní silnice jsou holé a mokré po chemickém posypu, na ostatních silnicích je ve vyšších polohách vrstva sněhu krytá posypem. Bez problémů je sjízdné i Červenohorské sedlo. Jedinou drobnou komplikací jsou místní mlhy, kvůli kterým je snížená viditelnost.