Z přejetí muže u Leskovic je podezřelý pětadvacetiletý muž

České Budějovice - Dne 16. listopadu v půl páté ráno mělo dojít k dopravní nehodě na silnici II. třídy u obce Domanice, při které nezjištěný řidič přejel vozidlem osmadvacetiletého muže. Ten utrpěl těžká zranění. Do nemocnice zraněného muže přivezli vozidlem Volkswagen dva mladíci ve věku 28 a 18 let ze Strakonicka s verzí, že u Domanic našli zraněného muže ležícího na silnici, informovala strakonická policejní mluvčí Jaromíra Nováková. Z přejetí muže podezřívá policie pětadvacetiletého muže ze Strakonicka.

V průběhu šetření vyplynuly skutečnosti, že k dopravní nehodě nedošlo na uvedeném místě, ale na silnici u obce Leskovice. Policisté na místech provedli ohledání místa činu, kde zjistili stopy, které zajistili a odeslali je k odbornému zkoumání. „Jak k dopravní nehodě došlo, jakým vozidlem byl chodec sražen a kdo jej v inkriminovanou dobu řídil je předmětem dalšího šetření,“ uvedla Nováková.

V pondělí se policistům podařilo nalézt vozidlo BMW, kterým mohla být nehoda způsobena. Policisté čekají na výsledky expertiz, které by mohly pomoci k usvědčení podezřelého muže.

Osmadvacetiletý Jiří Čapek byl podle Mladé fronty Dnes údajně sražen v noci, když se vracel z posvícení do Chrášťovic na Strakonicku. Řidič mu ale podle listu nepomohl. Naložil ho a převezl o deset kilometrů dál. Tam ho nejspíš také znovu přejel, aby mohl tvrdit, že ho předtím srazil jiný vůz a on ho zranil jen nešťastnou náhodou. Teprve pak ho odvezl do nemocnice. Policisté si myslí, že za volantem seděl hoch ze sousední vesnice, který to ale popírá, píše deník.

Krvácející muž se s vnitřními zraněními a v kómatu dostal do rukou lékařů až za dvě hodiny. Strakoničtí lékaři ho po vyšetření ihned transportovali na traumatologii do českobudějovické nemocnice.