Policisté dopadli vykradače chat, prozradily ho stopy ve sněhu

Frýdlant nad Ostravicí - Stopy v čerstvě napadaném sněhu přivedly policisty z Frýdlantu nad Ostravicí na Frýdecko-Místecku přímo ke zloději, který má podle nich na svědomí desítky vloupání do rekreačních objektů nejen v Česku, ale také na Slovensku. 54letý recidivista skončil ve vazbě. Při zatýkání se bránil mačetou.

Na podezřelou osobu policii upozornil během víkendu lyžař. Hlídka nejprve narazila na vykradenou chatu. Po stopách se pak vydala k další, ve které našli podezřelého. Muž byl ozbrojen sedmdesát centimetrů dlouhou mačetou. Na svou obhajobu zadržený uvedl, že mačetu nosí na obranu proti medvědům a vlkům.

Později vyšlo najevo, že zadržený muž z Chotěbuze na Karvinsku má zřejmě na svědomí desítky podobných zločinů. Do chat se vloupával od září na obou stranách česko-slovenské státní hranice. Kradl hlavně jídlo a oblečení, způsoboval však chatařům značné škody zejména poškozováním dveří a oken.

Podle policistů jde o nenapravitelného recidivistu. Muž byl v minulosti už šestkrát odsouzen. Naposledy vězení opustil v létě. Za sebou měl trest udělený právě za krádeže v chatách. Po posledním zadržení muž policistům sdělil, že se na zimu do vězeňské cely docela těší.