Za týrání milence si žena odpyká 8 let vězení

Brno - Krajský soud v Brně dnes vyřkl osmiletý trest nad čtyřicetiletou Ivanou Kufovou za to, že s dalšími třemi muži mučila svého o deset let mladšího milence. Skupina trýznitelů mladíka tři týdny věznila. Týráním ho donutila k vydání zhruba 30.000 korun, několika cenností a především k podpisu směnky na pět milionů korun, která nakonec díky špatnému vyplnění nebyla platná. Odosuzení se proti rozsudku mohou odvolat.

Kufová se hájila tvrzením, že s činem nemá nic společného. Nejaktivnější z ženiných kompliců Lukáš Kropáček si odnesl od soudu trest sedmi let vězení. Zbylí dva pachatelé vyvázli s podmínkou.

Poprvé na mladíka zaútočili Kufová s Kropáčkem v ubytovně v brněnské Výpravní ulici v prosinci 2006. Násilím mu tehdy vzali mobilní telefon. Po několika dnech se ale vrátili a společně jej odvlekli do domovní kotelny. Tam oběť svlékli, spoutali a takto věznili několik týdnů. Hrozili mu, že jeho příbuzné zabije mafie, když věznitelům nevydá výplatu. Do mučení se pak kromě Kufové zapojili i její přátelé.

Trýznitelé muži ořezali vlasy nožem, bili ho rukama i rákoskou. Dokonce jej pálili žhavým nožem a bodali do stehen. Psycholožka uvedla, že oběť měla k tyrance rozporuplný vztah - muž byl na ní velmi silně citově závislý.