Pět lidí se zranilo při hromadné havárii na Frýdecko-Místecku

Bystřice (Frýdecko-Místecko) - Pět lidí se dnes ráno zranilo při hromadné dopravní nehodě u Bystřice na Frýdecko-Místecku. "Na hlavním tahu mezi Třincem a Jablunkovem se střetly tři kamiony a čtyři osobní auta," řekl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Provoz se podařilo úplně obnovit kolem půl jedné.

Mluvčí frýdecko-místecké policie Ivan Žurovec dodal, že nikdo ze zraněných není v ohrožení života. „Podle našich informací by se mělo jednat spíše o středně těžká zranění. Pravděpodobně zlomeniny,“ řekl. Řidič kamionu podle něj jel příliš rychle a nestihl dobrzdit před kolonou. „Narazil do stojícího osobního vozu, a tím vznikla řetězová reakce,“ popsal nehodu mluvčí policie.

Kůdela dodal, že asi 300 metrů od hromadné srážky se krátce na to stala další nehoda. „Hasičské vozidlo Nissan Patrol, jedoucí po hlavní silnici k hromadné nehodě, se střetlo s osobním automobilem, vyjíždějícím z vedlejší silnice,“ řekl. Tato havárie se obešla bez zranění.

Hasiči po nehodě zabezpečili vozidla před požárem a únikem provozních kapalin. Také se podíleli na řízení kyvadlové dopravy kolem místa nehody, protože jeden pruh byl uvolněn, doplnil Kůdela.