Muž, který údajně zneužil dívku, láká děti na zkoušení oblečení

Praha - Pražská policie dnes rozšířila pátrání po muži, který údajně zneužil devítiletou dívku v obchodním centru na Pankráci, na celé území Prahy. Muž totiž podle zjištění kriminalistů obchází pražská obchodní centra a žádá po rodičích, aby mu půjčili dcery k vyzkoušení oblečení.

„V obchodních centrech po celé Praze vyhledává hlavně v obchodech s oblečením rodiče s dcerami ve věku 9 až 13 let,“ uvedl mluvčí pražské policie Ján Mikulovský. Podle něj zatím k dalšímu pohlavnímu zneužití pravděpodobně nedošlo.

Hledaný muž údajně zneužil dívku v pankráckém obchodním centru v pondělí vpodvečer. Podle policie ve stejném obchodním domě obtěžoval před dvěma týdny dvanáctiletou dívku. Muž si vymyslel, že má doma stejně starou dceru, a dívku, která byla v nákupním centru sama, požádal, zda by si nevyzkoušela nějaké věci. S dívkou pak odešel do zkušební kabinky, kde ji podle policie zneužil.

Neznámého muže zachytila bezpečnostní kamera. „Jedná se o muže bílé pleti, středního věku mezi třiceti až čtyřiceti lety, vyšší postavy, měl prošedivělé vousy, kratší husté černé vlasy. V současné době může být muž již hladce oholen. Byl oblečen do dlouhého černého kabátu a černých plátěných kalhot,“ uvádí policie na svých internetových stránkách.

Jakékoliv informace o zatím neznámém muži přijmou policisté na lince tísňového volání 158.