Trojlístek Vilhelmová, Geislerová, Butko pořádá vánoční bazar

Praha - Už pošesté uspořádaly herečky Aňa Geislerová, Táňa Vilhelmová a režisér Peter Serge Butko charitativní vánoční bazar. Prodejem originálních a humorných dárků hodlají zpříjemnit Vánoce nejen jeho návštěvníkům, ale především těm, kteří to skutečně potřebují. V pražském divadle Disk v Karlově ulici lze z rukou organizátorů nakoupit dnes i zítra.

Nabízené zboží nejrůznějšího druhu věnují do bazaru štědří dárci. Na prodejních stolech bývá třeba sklo, keramika, oblečení, bižuterie, hračky, ale i originální umělecká díla a starožitnosti. Jeden z pořádajících režisér Peter Serge Butko hodnotil letošní dary jako neobvykle hezké. „Mám pocit, že se nám zkultivovali dárci. Letos dostáváme minimum starých věcí, ale dostáváme skutečně hezké věci,“ uvedl Butko. Raritou letošního ročníku je oranžový chlupatý trabant.

Výtěžek z bazaru putuje každý rok na jiné konto některé z charitativních organizací. V minulém roce vybrali organizátoři přes milion korun. Peníze z letošní akce si rozdělí Nadace Terezy Maxové, Klub přátel dětí dětských domovů a pražský Dům světla.

Součástí Vánočního bazaru je také kabaretní show Snesitelná lehkost pití, která následuje ihned po akci v pondělí večer v pražském Lucerna Music Baru, kde bude celý výtěžek oficiálně předán. Na koncertě ve stylu country vystoupí řada známých tváří - mezi jinými Zuzana Stivínová, Jiří Korn, Ester Kočičková, Jiří Macháček nebo Matěj Ruppert.