Ježíškovi letos přišlo půl tuny dopisů

Boží Dar (Karlovarsko) - Do dnešního dne dorazilo na poštu v Božím Daru téměř půl tuny dopisů, pohledů a dalších listovních zásilek s adresou pro Ježíška. Od 1. prosince, kdy tady ježíškovské zásilky začali razítkovat už popatnácté, musel poštmistr Marek Smitka a dva brigádníci orazítkovat den co den zásilky z několika pytlů. Dnes šlo o poslední šanci, kdy se dalo přání pro Ježíška odeslat.

Podle zdejšího poštmistra je zájem o Vánoční poštu stále velký a letošek co do objemu zásilek nezaostal za loňským rokem. Pošta adresovaná na Boží Dar přichází především z Česka. Adresáti, k nimž zásilky prostřednictvím Ježíška putují, ale žijí po celém světě. „Přání směřovala nejen do Evropy, ale také na oba americké kontinenty. Objevila se i Afrika a Asie. Vzhledem k velkému množství pošty ji nepočítáme na kusy, ale na kila,“ dodal Smitka.

Každým rokem se motiv na razítku božídarské pošty mění, letos na něm dominovalo dítě s ovečkou. Na tyto Vánoce připravila Česká pošta i speciální vánoční balíček s obálkami, které doplňují známky s motivem od Josefa Lady. Mohou posloužit i jako osobní a originální překvapení. Vedle známek zůstává na kuponu prostor pro vámi vybraný motiv, ať už jde o fota z rodinného alba či jakýkoli motiv, který adresáta potěší.