V Orlických horách se srazilo auto se psím spřežením

Orlické Záhoří (Rychnovsko) - Osobní auto Opel Vectra se v neděli odpoledne srazilo v Orlických horách se psím spřežením. Při neobvyklé nehodě se osmi zvířatům, musherovi a řidiči auta nic nestalo. Psi pod kola auta vběhli na silnici z Orlického Záhoří do Neratova na východní straně hor, uvedla mluvčí rychnovské policie Alena Kacálková.

Sedmatřicetiletý majitel se spřežení grónských psů sice pokoušel zastavit, ale ti jeho povely ignorovali a pokračovali v jízdě směrem od lesa dál přes silnici. První pes spřežení se pak srazil s přední částí automobilu. Škodu na autě policie vyčíslila na 10 000 korun. Podle dostupných informací měl musher poruchu na kolové káře, na které bylo jedno kolo zablokované. Ovládání psů tak měl obtížnější než obvykle.

Poslední nehoda psího spřežení s autem se stala před třemi lety v Jizerských horách na silnici z Horního Maxova na Velký Semerink. Čtyřiatřicetiletá žena tam nezvládla řízení spřežení a v pravotočivé zatáčce se dostala do protisměru. Řidič Mitsubishi chtěl srážce zabránit a strhl své auto k příkopu. Žádný člověk ani zvíře neutrpěli zranění.