V sobotu začíná uzavírka ulice Milady Horákové

Praha - V Praze začne v sobotu ráno uzavírka ulice Milady Horákové na Letné. Od 08:00 bude kvůli stavbě tunelu Blanka uzavřen úsek mezi ulicemi Badeniho a U Sparty, řidiči budou muset jezdit dočasnou silnicí kolem jižní strany staveniště. Čtyřproudá komunikace bude svedena pouze do dvou pruhů, dají se tedy očekávat dopravní komplikace.

Přesné datum znovuotevření zatím není jasné, mělo by být upřesněno v únoru. Magistrát předpokládá, že by práce měly být dokončeny do podzimu, sdělil to dnes Rudolf Dobiáš z tiskového oddělení magistrátu.

Motoristé ve směru z centra odbočí na nově zřízené kruhové křižovatce ulic Milady Horákové a U Sparty na tak zvaný „jižní koridor“ a pojedou podél stavby tunelu ke křižovatce ulic Badeniho a Na Valech. Odtud zahnou vpravo do ulice Badeniho a zhruba po 150 metrech zpět do ulice Milady Horákové. Ve směru do centra žádné změny řidiče nečekají, objížďka je zde již nyní. Chodce uzavírka neomezí.

Uzavírka Letné byla původně chystána již na začátek listopadu, ale kvůli opravě Vyšehradského tunelu ji magistrát odložil, nejprve na začátek prosince a později až na leden. Praha se snažila zabránit tomu, aby při současném zavření tunelu na Letné zkolabovala doprava v metropoli.

Odložením uzavírky ulice ale magistrát zkomplikoval práci stavařům, kteří se nyní obávají, že kvůli mrazivému počasí nestihnou původně slibované termíny. Uzavírka tak bude pravděpodobně ukončena až po prázdninách. Do této doby by podle Poláka měl být posunut i návrat tramvají.

Metrostav nyní na Letné začne se stavbou výjezdové rampy z tunelu Blanka směrem ke stadionu a bude pokračovat ve stavbě hlavní trasy tunelu směrem k nádraží Dejvice. Veškeré povrchové práce by měly být na Letné podle Poláka dokončeny v září 2010. Do té doby ale řidiče a cestující tramvají čekají další omezení. Například na únor je plánována výluka tramvají v úseku Špejchar - Prašný most.