Střet dvou aut nepřežila žena na Bruntálsku

Krnov (Bruntálsko) - Tragická dopravní nehoda se stala dnes ráno nedaleko Krnova na Bruntálsku. Srážku dvou osobních vozidel tam nepřežila čtyřiatřicetiletá žena. Její zaklíněné tělo museli z automobilu vyprostit hasiči, řekl jejich mluvčí Petr Kůdela. Dva lidé jsou zraněni. Kvůli vyšetřování nehody byla silnice mezi Krásnými Loučkami a Městem Albrechtice uzavřena zhruba do deseti hodin.

„Při našem příjezdu se nalézala zaklíněná ve vraku automobilu a nejevila žádné známky života. Její poranění byla neslučitelná se životem a zasahující lékař již mohl jen konstatovat smrt,“ upřesnil mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Dodal, že lékaři ošetřili další dvě zraněné osoby. Asi třicetiletý muž utrpěl poranění hlavy a zřejmě otřes mozku, o čtyři roky mladší žena pak poranění ruky, hrudníku a krční páteře.

„Zranění obou těchto pacientů byla lehká až středně těžká. Muž i žena byli při vědomí a se záchranáři komunikovali,“ doplnil Humpl. Zranění byli po prvotním ošetření na místě zásahu převezeni na chirurgickou ambulanci nemocnice v Krnově.

Kůdela dodal, že nehoda se stala v oblasti takzvaných Linhartovských zatáček mezi Krnovem a Městem Albrechtice, které je místem častých dopravních nehod. Jde o hlavní tah k česko-polskému hraničnímu přechodu v Bartultovicích.