Muž se zbraněmi se zabarikádoval v bytě, policisté ho zadrželi

Litvínov - Třiačtyřicetiletý muž se dnes odpoledne zabarikádoval v bytě v Bezručově ulici v Litvínově na Mostecku. Podle severočeské policejní mluvčí Jarmily Hrubešové na místo přijela zásahová jednotka, protože muž je myslivec a měl doma zbraně. Krátce po 14:00 se muž policii vzdal.

Na muže upozornili dnes po poledni kolemjdoucí, protože si opakovaně sedal na parapet okna, pokřikoval na lidi a házel na ně různé předměty. S policisty muž nekomunikoval, proto na místo přijel policejní vyjednavač. „Po 14:00 muže zadržela zásahová jednotka, té nekladl odpor. Zatím nevíme, co ho k takovému jednání vedlo,“ řekla Hrubešová. Krátce po zatčení byl muž převezen do nemocnice, protože se při svém řádění pořezal na rukou.

Podle Hrubešové chodil po chodbě domu se dvěma pistolemi, které mu poté vzala sousedka. Další zbraně našla policie v bytě, ve kterém přechodně bydlel se svými rodiči.

Podle některých svědků jde o muže, který už byl za vydírání se zbraní
souzen. Podle obžaloby nutil údajně v červnu 2005 ve svém bytě v Meziboří řemeslníka se zbraní v ruce dokončit zakázku. Za vydírání a ublížení na zdraví muži hrozil až osmiletý trest, obžalobě se však nepodařilo shromáždit dostatek důkazů, proto si vyslechl předloni zprošťující verdikt.